Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Florián Meričko
28. júna 2023, 6:45
Čas čítania 0:51

Pokus o prevrat v krajine chce po vagnerovcoch skúsiť aj bieloruská opozícia. Musíme sa chopiť šance, tvrdia

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Bieloruskí vojaci, ktorí bojujú na strane Ukrajiny, sa pripravujú na rebéliu proti Lukašenkovi.

Sobotňajší pokus vagnerovcov o vojenský prevrat v Rusku sa skončil neúspechom, no aj tak vzbudil nádej u bieloruských vojakov bojujúcich na strane Ukrajiny. Tí sa teraz pripravujú na prevrat vo vlastnej krajine, informuje RTVS.

Ešte len pred tromi týždňami oznámil bývalý bieloruský veliteľ a súčasný minister obrany exilovej vlády Valerij Sachaščyk, že v Donbase zakladá bieloruskú jednotku. Podľa jeho slov sa má stať ozbrojená skupina základom slobodnej bieloruskej armády.

Malo ísť skôr o vyhliadku do budúcnosti, no po udalostiach v Rusku začal vyzývať krajanov, aby sa pripravili.

O úspechu pri prevrate nemá pochýb

„Buď sa chytíme historickej šance a staneme sa úspešnou európskou krajinou, alebo stratíme všetko. Názov Bielorusko ostane iba v knihách,“ uviedol pre RTVS Sachaščyk.

Niekdajší bieloruský veliteľ zároveň priblížil, že momentálne ich skupina zhromažďuje sily. „Otázkou je iba čas, kedy Bielorusko oslobodíme. Podľa mňa to už nebude trvať dlho. Samozrejme, všetko závisí od úspechu ukrajinskej armády,“ dodal.

17. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 10:32 Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami

Sachaščyk je presvedčený, že ak sa jeho jednotke spoločne s Ukrajinou podarí uštedriť porážku vo vojne, oslobodenie Bieloruska spod ruskej nadvlády už nebude komplikované.

Domov
Zdieľať
Diskusia