Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
1. júla 2023 o 13:12
Čas čítania 0:56

Nikto im nevysvetlil, čo sa deje. Slováci sa na takmer 24 hodín zasekli na cyperskom letisku

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Na mieste čakali rodiny s deťmi.

Pri návrate na Slovensko sa desiatky cestujúcich zasekli na letisku v Larnake. Nepríjemnú skúsenosť pre tvnoviny.sk opísala čitateľka Jana. „Prišli sme na letisko, prešli kontrolami, a keď sme sedeli už všetci v lietadle a malo sa odlietať, prišla správa, že lietadlo je pokazené, a začalo čakanie. Prišli opravári, potom nám povedali, že je to už v poriadku, že môžeme odletieť. Zatvorili sa dvere, ale chyba sa objavila znovu,“ uviedla pre portál.

Podľa Jany po pár hodinách z lietadla začali vyberať kufre. Nikto im pritom nevysvetlil, čo sa deje a kedy sa dostanú domov. Na Slovensko mali doraziť na obed 24. júna, no nakoniec prileteli až 25. júna okolo 9.00 h. Jana pritom na letisku čakala so svojím 7-ročným synom. Detí s rodinami bolo podľa jej tvrdenia na mieste viac. Nakoniec im povedali, že sa pokazila hydraulika a na jej opravu potrebujú súčiastky z Poľska.

Večer o približne 22. hodine rodinám s deťmi ponúkli, aby išli do hotela. Vonku ich podľa tvnoviny.sk mali čakať autobusy, no keď prišli pred letisko, žiadne tam neboli. Ako sa neskôr dozvedeli, hotely už boli plné. Museli sa preto vrátiť naspäť a znova absolvovať letiskové kontroly.

22. augusta 2024 o 9:30 Čas čítania 5:51 Bola som na dovolenke pri mori v Poľsku: Nájdeš tam viac, ako gýčové stánky a smrad spáleného oleja? (Reportáž) Bola som na dovolenke pri mori v Poľsku: Nájdeš tam viac, ako gýčové stánky a smrad spáleného oleja? (Reportáž)

O 23. hodine sa dozvedeli, že na Cyprus po nich priletí náhradné lietadlo z Prahy. Pre nepriaznivé počasie však lietadlo nemohlo ihneď pristáť, a tak sa ich čakanie na záver ešte raz predĺžilo. Cestujúci v súčasnosti čakajú na stanovisko spoločnosti Smartwings, od ktorej žiadajú odškodné.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj
Domov
Zdieľať
Diskusia