Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
2. júla 2023, 10:18
Čas čítania 0:34

Streľba v Chorvátsku: Psychicky nestály muž údajne kalašnikovom zastrelil ženu. Podpálil aj auto a tri domy

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Podľa susedov podozrivého mal muž psychické problémy.

Chorvátska polícia dolapila podozrivého, ktorý v sobotu večer spustil streľbu v meste Sisak v strednej časti krajiny, 60 kilometrov od Záhrebu. Strelec zabil 45-ročnú ženu a ďalší 4 ľudia skončili po jeho vyčíňaní hospitalizovaní so zraneniami. Streľba sa odohrala v sobotu večer krátko po 20.00 h. Vzniklo pri nej aj niekoľko požiarov, uviedla chorvátska polícia.

Chorvátska štátna televízia upresňuje, že páchateľ údajne strieľal z automatickej pušky kalašnikov, potom zapálil tri domy a ušiel. Dva domy a jedno auto zhoreli do tla. Policajti po útočnikovi pátrali po celom meste a chytili ho asi o jednej hodine v noci. Muž, ktorý je podozrivý zo streľby a z podpaľačstva, bude trestne stíhaný.

Podľa susedov je podozrivý osamelý šesťdesiatnik, ktorý mal psychické problémy, bojoval v juhoslovanskej vojne a trpel posttraumatickou stresovou poruchou (PTSD). Muž zavraždenej ženy tvrdí, že s vrahom neboli v konflikte a nevie, čo presne predchádzalo tragédii.

Chorvátsko
Zdroj: snímka obrazovky HRT
Domov
Zdieľať
Diskusia