Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
3. júla 2023, 11:20
Čas čítania 0:36

FOTO: V Tatrách ľudí po medveďoch ohrozuje nová šelma. Tatranská obec varuje ľudí pred nebezpečným stretom s vlkom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Situáciou sa už zaoberá Zásahový tím pre medveďa hnedého.

Po útokoch medveďa u nás zaznamenali ďalšiu nebezpečnú šelmu v blízkosti ľudských obydlí. V okolí obce Tatranská Polianka vo Vysokých Tatrách sa pohybuje vlk, upozorňuje mesto Vysoké Tatry na Facebooku. 

„Prosíme preto všetkých psičkárov o zvýšenú opatrnosť, aby nenechávali psy voľne pustené,“ vyzýva magistrát mesta. Situáciou by sa už mali zaoberať Zásahový tím pre medveďa hnedého a Správa TANAP-u, ktorých obec kontaktovala.

Posledné týždne Slovákov ohrozujú medvede

Na území Slovenska v súčasnosti zásahový tím eviduje zvýšený výskyt medveďov v blízkosti ľudských obydlí.

Len pred dvomi týždňami spozorovali vo Svite pod Tatrami medvedicu s mladými. Na Poľane nedávno medveď napadol robotníka a minulý týždeň museli na cintoríne v Ružomberku usmrtiť ďalšieho medveďa, ktorý tam ničil majetok. 

Podľa štátneho podniku Lesy SR momentálne Slovensko nezvláda manažment tejto šelmy, čo môže spôsobiť „nepredvídateľné dosahy v sociálno-ekonomickej oblasti v najcitlivejších regiónoch“. Podnik sa obáva, že je iba otázkou času, kedy dôjde k fatálnemu stretu medveďa a človeka.

Domov
Zdieľať
Diskusia