Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
4. júla 2023, 13:55
Čas čítania 0:36

Ak máš doma túto nebezpečnú kozmetiku, okamžite sa jej zbav. Úrady varujú Slovákov, rizikových je viacero značiek

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na trh sa dostali desiatky nebezpečných kozmetických výrobkov, obsahujú nepovolené množstvo zakázaných alebo rizikových látok.

Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky upozorňuje na nebezpečné kozmetické výrobky, ktorá sa dostali na pulty slovenských obchodov. Kontrolné európske orgány zaznamenali zvýšený výskyt nebezpečných látok v desiatkach produktov.

Prekročené množstvo olova bolo zaznamenané vo farbe na tetovanie Dynamic Viking Ink, Color Co. Vyšší celkový počet aeróbnych mezofilných baktérií zistili v korektore Camouflage + Matt concealer od značky Essence a v ústnej vode Colutorio Clorhexidina + xilitol Imark. Nepovolenú koncentráciu peroxidu vodíka zistili v súprave na bielenie zubov Gel de blanchiment des dents kit, blanchiment dentaire domicile (10 pcs).


Zakázanú látku zaznamenali vo výrobkoch Assima Plus, Oudi, Natural Care, Figaro, Glicemille nutriente a Doccia crema aromatico. Tiež sa nachádza v Breeze men – Invisible Protection, Natural Care, Victory League stimulating a Toniico Delicato.


Nahlásené boli aj Miele Elixir, Free Space Close 2, Vidal doccia schiuma, Eau Fraiche a Deolatte idratante. ÚVZ SR upozorňuje aj na Berry Week, Green Code, The Once a Salviettine struccanti biodegradabili.

kozmetika, nebezpečné výrobky
Zdroj: uvzsr.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia