Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
4. júla 2023 o 16:20
Čas čítania 0:38

Preľaknutá Ružomberčanka si v sprche našla dlhého čierneho hada. Ukázalo sa, že chovateľovi zviera neušlo prvýkrát

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Užovka však podľa odborníkov nie je agresívna.

Majiteľka bytu na sídlisku Roveň v Ružomberku si v sprche našla dlhého čierneho hada. Mestskú políciu k nálezu privolal jej sused. Odborník, ktorého policajti zavolali, hada identifikoval ako užovku. Podľa obyvateľov bytovky had pravdepodobne ušiel susedovi, ktorý ich chová, píše portál My Liptov

Dlhoročný chovateľ hadov Jozef Timko uviedol, že užovka obyčajná nie je agresívna. Tento druh hada je podľa neho veľmi obratný a po stúpačke vie preliezť veľmi ľahko. 

Had majiteľovi už v minulosti ušiel 

Políciu už rovnaký prípad v tej istej bytovke riešila pred piatimi rokmi. „Mladá žena chcela podvečer zložiť zo skrine papierovú škatuľu, v ktorej mala odložené veci. Ako dávala škatuľu dole, zažila šok. Nachádzal sa v nej živý, asi meter dlhý had. Po príchode hliadky sa stále nachádzal na skrini,“ povedal Roman Jankovič, preventista z Mestskej polície v Ružomberku.

Majiteľa hadov, podobne ako teraz, nemohli policajti nájsť. Spojiť sa preto museli s príbuznými, ktorí im byt chovateľa otvorili, a hada tak následne mohli umiestniť naspäť do terária. 

had
Zdroj: MSP RK
Domov
Zdieľať
Diskusia