Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš TASR
7. júla 2023 o 12:53
Čas čítania 0:39

AKTUÁLNE: Zelenskyj je na Slovensku. Toto sú detaily jeho cesty

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zelenskyj bude mať spoločnú tlačovú konferenciu s prezidentkou Zuzanou Čaputovou.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj je na Slovensku. V hlavnom meste pristál v piatok krátko po 12.00 h. Informoval o tom hovorca prezidentky Martin Strižinec. 
 

Zelenského čaká v Prezidentskom paláci uvítací ceremoniál, oficiálne ho príjme prezidentka Zuzana Čaputová. Po spoločnom rokovaní budú mať tlačovú konferenciu. 

Zelenskyj, Čaputová
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Zelenskyj už na Twitteri avizoval aj stretnutie s premiérom Ľudovítom Ódorom a predsedom Národnej rady Borisom Kollárom. „S naším spoľahlivým susedom budeme hovoriť o konkrétnej podpore obrany a euroatlantickej integrácii Ukrajiny,“ uviedol.

Ide o jeho druhú návštevu SR, ale prvú od začiatku rozsiahlej ruskej vojenskej agresie na Ukrajine. Ukrajinský prezident prišiel na Slovensko z Českej republiky, kde absolvoval stretnutie s prezidentom Petrom Pavlom, premiérom Petrom Fialom aj predsedami oboch komôr parlamentu. Tento týždeň navštívil Zelenskyj aj Bulharsko.

Domov
Zdieľať
Diskusia