Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adéla Ježková
15. júla 2023, 11:36
Čas čítania 0:31

Spoločnosť OceanGate, ktorá ponúkala výletné ponory k Titanicu, maže svoje digitálne stopy

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
Spoločnosť OceanGate, ktorá ponúkala výletné ponory k Titanicu, maže svoje digitálne stopy
Zdroj: TASR/AP

Americká spoločnosť OceanGate, ktorej miniponorka Titan na konci júna implodovala, zrušila svoje účty na sociálnych sieťach. Prestali fungovať aj jej webové stránky.

Svoje stránky podľa magazínu Insider zmazali týžden potom, čo spoločnosť OceanGate oznámila prerušenie všetkých podmorských aktivít a prieskumov. Zástupcovia spoločnosti zmazali všetky svoje stránky na Facebooku, Twitteri a LinkedIne. Zmazali aj jeden z účtov na Instagrame, zatiaľ čo druhý je aktuálne už len súkromný.

Keď navštíviš webové stránky spoločnosti, nájdeš na nich už len čiernu obrazovku s odkazom: „Spoločnosť OceanGate Expeditions pozastavila všetky prieskumné a komerčné operácie.“ Ešte v utorok pritom podľa portálu DailyTimes spoločnosť inzerovala ponory k vraku Titanicu. Výlety ponorkou ponúkali dokonca už desať dní po tragédii. 

V miniponorke Titan zahynulo všetkých päť cestujúcich vrátane CEO spoločnosti. Po medzinárodnej pátracej a záchrannej operácii boli črepy ponorky nájdené 22. júna asi 500 metrov od Titanicu. Udalosť sme pozorne sledovali, všetko dôležité o nehode ponorky sa dočítaš v samostatnej téme Stratená ponorka Titan.  

Domov
Zdieľať
Diskusia