Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
15. júla 2023, 11:02
Čas čítania 0:34

AKTUÁLNE: Medveď zranil človeka pri Liptovskom Hrádku. 58-ročný muž leží v nemocnici, je mimo ohrozenia života

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Muž utrpel viaceré zranenia.

Správa bola aktualizovaná 15. júla o 13.52 h.

Pri Liptovskom Hrádku malo dôjsť k stretu medveďa s mužom. Ten utrpel viaceré zranenia a previezli ho do nemocnice. Potvrdila to hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová.


„Môžem potvrdiť, že sme o 7.30 h prijali volanie o pomoc pre zraneného muža, ktorého údajne napadol medveď. Vyslaní záchranári mu ošetrili viaceré zranenia. Mal povrchové poranenia ramena a otvorenú ranu predkolenia,“ spresnila hovorkyňa.

„Medveď napadol 58-ročného muža v Hrádockej hore medzi Liptovským Hrádkom a obcou Kráľová Lehota. Medveď ho prekvapil pri behu v skorých ranných hodinách a vážne ho zranil,“ priblížil komunikačný odbor Štátnej ochrany prírody SR.

Ako ďalej poznamenali, muž je hospitalizovaný v nemocnici v Liptovskom Mikuláši s hryznými poraneniami hornej a dolnej končatiny. Podľa štátnych ochranárov je mimo ohrozenia života. Zásahový tím je aktuálne v oblasti útoku aj spolu s miestnym poľovným hospodárom.

Domov
Zdieľať
Diskusia