Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
17. júla 2023, 17:51
Čas čítania 1:10

Vážna nehoda autobusov na diaľnici D2 pri Brne. Jeden autobus patril slovenskej spoločnosti

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Nehoda sa stala na diaľnici D2 neďaleko Brna.

AKTUALIZOVANÉ: Linkový autobus slovenskej spoločnosti Turancar bol účastníkom pondelkovej nehody dvoch autobusov na diaľnici D2 neďaleko Brna, pri ktorej zomrel vodič a zranilo sa 77 ľudí.

Približne 60 ľudí sa zranilo v pondelok popoludní pri nehode dvoch autobusov na diaľnici D2 neďaleko Brna. Podľa predbežných informácií zahynul jeden z vodičov. Diaľnicu v oboch smeroch uzavreli, informuje TASR na základe správy televízie ČT24 a českej polície.


K nehode došlo podľa príspevku polície na sociálnej sieti Twitter na treťom kilometri diaľnice D2 v smere na Brno pri Rebešoviciach. Polícia hovorí o niekoľkých desiatkach zranených. Televízia Nova uvádza, že na mieste zasahujú desiatky sanitiek a tri vrtuľníky.


„Vyslobodili sme 12 osôb. Je vyhlásený druhý stupeň poplachu. Na miesto vysielame psychologičku,“ uviedli hasiči.


Podľa Novy jeden z autobusov patril spoločnosti FlixBus, jej hovorca však bezprostredne nevedel povedať, o ktorú linku išlo.

Jeden z autobusov patril slovenskej spoločnosti

Autobus slovenskej spoločnosti Turancar bol účastníkom pondelkovej nehody dvoch autobusov na diaľnici D2 neďaleko Brna. Vyplýva to z fotografií zverejnených hasičmi Juhomoravského kraja, uvádza TASR.

5. mája 2024, 12:00 Čas čítania 4:14 Oktagon 57 plný hviezd a veľkolepých bitiek: šokujúce zvraty aj pekelné bitky Oktagon 57 plný hviezd a veľkolepých bitiek: šokujúce zvraty aj pekelné bitky

V oboch autobusoch bolo celkovo asi 60 ľudí. Ťažké zranenia utrpelo 13 z nich, 47 ľudí je podľa televízie Nova zranených stredne ťažko alebo ľahko. Všetkých zranených sa hasičom už podarilo z vozidiel vyslobodiť. Juhomoravský hejtman Jan Grolich pre Českú televíziu uviedol, že v jednom z autobusov boli cudzinci, pravdepodobne Indovia.

Podľa hovorcu spoločnosti FlixBus, ktorá spolupracuje so slovenskou firmou Turancar, bolo na palube tohto autobusu 35 ľudí a dvaja vodiči. Autobus išiel na linke z Budapešti do Prahy. Do autobusu Turancar/FlixBus narazil zozadu druhý autobus.

„Podľa políciou dosiaľ nepotvrdených informácií náš autobus brzdil do kolóny a ten za ním nestačil zabrzdiť,“ povedal pre Novu hovorca FlixBusu Tomáš Beránek. Server iDnes.cz napísal, že podľa jednej z vyšetrovacích verzií polície mohol mať jeden z vodičov zdravotnú indispozíciu.

Domov
Zdieľať
Diskusia