Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
18. júla 2023, 12:35
Čas čítania 0:49

Protestujúci chceli sabotovať koncert Rammsteinu, vkradli sa až ku káblom. Prekážajú im obvinenia zo sexuálnych útokov frontmana

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Polícia zadržala dvojicu páchateľov, tretej účastníčke sa podarilo utiecť.

Nemecká polícia zadržala dve osoby za pokus o poškodenie zvukového systému počas koncertu tamojšej metalovej skupiny Rammstein, ktorý sa konal v nedeľu na Olympijskom štadióne v Berlíne. Tretej žene podozrivej z účasti na incidente sa podarilo polícii uniknúť.

Incident sa odohral uprostred protestov proti vystúpeniam skupiny v súvislosti s nedávnym obvinením jej speváka Tilla Lindemanna zo sexuálneho zneužívania.

Podľa hovorkyne berlínskej polície si ochranka na koncerte všimla troch podozrivých, ktorí manipulovali s káblovým vedením k reproduktorom v blízkosti pódia.

16. júna 2023, 19:40 Čas čítania 1:29 Bubeník kapely Rammstein prezradil detaily o kritizovaných večierkoch kapely Bubeník kapely Rammstein prezradil detaily o kritizovaných večierkoch kapely

Podľa vyhlásenia polície nebolo jasné, čo 36-ročný muž a 24-ročná žena chceli urobiť. Po zadržaní ich polícia prepustila a zakázala im vstup na štadión. Incident medzičasom vyšetruje ako pokus o poškodenie majetku. Skupina Rammstein sa odmietla k incidentu vyjadriť.

Prvý z troch koncertov skupiny Rammstein v jej domovskom meste Berlín v sobotu privítali protesty, na ktorých aktivisti požadovali zákaz vystúpení tejto formácie. V nedeľu sa v okolí pódia objavil transparent s nápisom: „Nie na pódium, ale na súd!“. Na koncertoch Rammsteinu zvýšili prítomnosť bezpečnostných služieb.

Všetky obvinenia Lindemann odmieta

Proti Lindemannovi vznieslo obvinenia niekoľko žien, niektoré anonymne. Tvrdenia sa týkajú aj sexu na večierkoch po predstaveniach. Lindemann všetky obvinenia popiera. Jeho právni zástupcovia v júni odmietli tvrdenia na sociálnych sieťach, že tieto ženy boli omámené alkoholom či anestetikami.

Rammstein
Zdroj: Getty Images/J. Shearer/WireImage
Domov
Zdieľať
Diskusia