Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
19. júla 2023, 17:15
Čas čítania 0:36

V americkej lotérii môžeš vyhrať astronomický jackpot 1 miliardu dolárov. Zapojiť sa dokážu aj Slováci

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Šanca na výhru jackpotu je 1 k 292,2 milióna.

V americkej lotérii Powerball môžeš momentálne vyhrať jeden z najvyšších jackpotov v histórii. V prepočte 890 miliónov eur môže získať každý, kto si zakúpi žreb na území Spojených štátov amerických a usmeje sa naňho šťastie, píše CNN.

Šanca na výhru je 1 k 292,2 milióna. Víťaz si následne môže vybrať, či chce výhru vyplatiť v podobe jednorazovej sumy, ktorá je zvyčajne nižšia, alebo si vyberie vyplatiť celú výhru v tridsiatich ročných splátkach. 

Zúčastniť sa na žrebovaní môžu aj Slováci. Ak sa momentálne nachádzaš na území Spojených štátov amerických, potom stačí, ak pri kúpe tiketu predložíš občiansky preukaz alebo pas. Ďalšie žrebovanie je naplánované už dnes 19. júla.

Najvyššia výhra v lotérii bola viac ako 2 miliardy

Zatiaľ najvyššiu sumu v lotérii vyhral v roku 2022 Edwin Castro z Los Angeles. Ten si svoj tiket kúpil na čerpacej stanici Joe’s Service Center v severovýchodnej časti Los Angeles. Tento šťastlivec v lotérii vyhral až 2 miliardy eur.

jackpot
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia