Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová
23. júla 2023 o 11:47
Čas čítania 1:07

Počasie ako na kolotoči: začiatok týždňa bude horúci, potom prídu búrky a ochladenie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Počasie bude nasledujúci týždeň pripomínať jazdu na horskej dráhe.

Po horúčavách prídu aj chladnejšie dni, ktoré však so sebou prinesú zrážky. Podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu k nám dnes začal od juhozápadu prúdiť teplý vzduch. Ten by mal priniesť vyššie teploty, no nezdržia sa na našom území dlho. 

Najvyššia teplota sa dnes bude pohybovať v rozmedzí od 27 až 32 stupňov Celzia, na severe to bude iba 25. Karty sa však zamiešajú v pondelok, keď bude na našom území stále horúco. Najvyššia denná teplota v pondelok dosiahne 29 až 34 stupňov Celzia, na Orave a pod Tatrami miestami okolo 27. 

„Do strednej Európy postúpi od západu zvlnený studený front spojený s tlakovou nížou so stredom nad južnou Škandináviou. Pred ním k nám vyvrcholí od juhozápadu prílev veľmi teplého, pôvodom tropického vzduchu,“ píše SHMÚ o pondelňajšej situácii. Pociťovať teda budeme veľké teplo a dusno, ktoré však môžu vystriedať ojedinelé prehánky, dážď alebo búrky. Tie môžu byť aj intenzívne.

V utorok bude podľa predpovede oblačno až zamračené a na viacerých miestach môžeš rátať s prehánkami, dažďom a miestami aj búrkami. Najvyššia denná teplota vystúpi na 25 až 30 stupňov Celzia, na Orave a pod Tatrami to bude okolo 23. 

25. júna 2024 o 14:30 Čas čítania 3:40 Kapitán Boeingu 737 Peter: Nie vždy dokážeme obletieť búrku. Keď letím ako pasažier, som radšej vždy pripútaný (Rozhovor) Kapitán Boeingu 737 Peter: Nie vždy dokážeme obletieť búrku. Keď letím ako pasažier, som radšej vždy pripútaný (Rozhovor)

Najväčší zlom pocítiš v stredu. Spomínaný zvlnený studený front bude totiž postupovať cez našu oblasť pomaly na východ a za ním k nám začne od severozápadu prúdiť chladnejší vzduch. Na našom území bude oblačno až zamračené a na viacerých miestach sa vyskytnú prehánky, dážď, ojedinele aj búrky. Rátaj s citeľným ochladením a veternom, teploty sa vyšplhajú iba na 18 až 23 stupňov Celzia. 

Vo štvrtok by sa však situácia mohla začať zlepšovať, čo by mohlo značiť pekný víkend. Najvyššie denné teploty sa spočiatku vyšplhajú na 20 až 25 stupňov Celzia, postupne na 26 až 31.

Domov
Zdieľať
Diskusia