Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
27. júla 2023, 9:47
Čas čítania 0:44

FOTO: Uprostred leta zasiahla Slovensko tuhá zima. Tatry zasypala snehová pokrývka, takto to na horách vyzerá

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Do Tatier dorazila nová snehová pokrývka uprostred leta.

Slovensko po tropických teplotách čelí vlne chladného počasia. Podľa portálu imeteo.sk k nám studený vzduch prúdi až z oblasti Severného mora. V dôsledku jeho vpádu nad naše územie sa vo Vysokých Tatrách uprostred leta dokonca objavili snehové prehánky.

Teplota na Lomnickom štíte, ktorá sa na tomto mieste v letnom období zvyčajne pohybuje na úrovni 8 až 13 °C, v stredu klesla pod bod mrazu na -2 °C. Snehová pokrývka sa aktuálne nachádza aj na Lomnickom sedle vo výške 2 190 metrov nad morom.

Sneží nielen v Tatrách

Novú snehovú nádielku vo veľkom zdieľajú mnohí návštevníci našich veľhôr na sociálnych sieťach. Fotografie z Lomnického štítu, ktoré zverejnila stránka Vysoké Tatry – Hory zážitkov, ukazujú, že v nadmorskej výške 2 634 metrov nad morom snehu napadlo celkom dosť.

Sneženie hlásia aj z iných európskych pohorí. „Chladný vzduch zasiahol aj iné európske krajiny. Na najvyššej hore Nemecka Zugspitze napadlo počas dnešného dňa 5 až 10 cm nového snehu. Teplomer tu ešte ráno ukazoval len hodnotu -4 °C. Sneženie v podvečerných hodinách hlásia aj zo slovinskej najvyššej hory Kredarica. Výrazne sneží aj vo Švajčiarsku, kde sneh pokryl niekoľko oblastí,“ informuje portál.

Domov
Zdieľať
Diskusia