Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
1. augusta 2023 o 19:35
Čas čítania 0:31

Známa sieť lekární na Slovensku odkupuje 35 prevádzok od konkurencie. Pôvodne ich chcela pohltiť ešte viac, ale zasiahli úrady

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pôvodne sa spoločnosti dohodli na odkúpení až 47 prevádzok.

Prevádzkovateľ lekární Dr. Max od utorka preberá 35 lekární Apotheke Slovakia od spoločnosti Unipharma. Pôvodne sa dohodli na odkúpení 47 prevádzok, po rozhodnutí Protimonopolného úradu SR však ich počet znížili. TASR o tom informoval PR manažér siete Peter Sedláček.

„Aby sme dodržali stanovené kritériá, prijali sme rozhodnutie niektoré lekárne napokon neprebrať. S výsledkom obchodnej dohody sme spokojní a rozhodnutie Protimonopolného úradu SR rešpektujeme,“ vysvetlil riaditeľ expanzie Dr. Max Slovensko Pavol Kiseľ. Ozrejmil, že úrad sa pri posudzovaní transakcie zaoberal okrem iného aj podielom na trhu v jednotlivých lokalitách.

Spolu s novými lekárňami sieť preberá aj viac ako 200 zamestnancov. „Verím, že prechod lekární Apotheke pod značku Dr. Max spolu s odbornosťou súčasných kolegov a kolegýň prispeje k zvýšeniu dostupnosti lekárenskej starostlivosti a k ďalším inováciám v našom segmente,“ skonštatoval výkonný riaditeľ siete Marián Jánoš.

lekáreň
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer
Domov
Zdieľať
Diskusia