Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
4. augusta 2023, 13:20
Čas čítania 0:48

ESET chce v Bratislave postaviť gigantický komplex. Má jedinečnú ambíciu, poteší mnohých Slovákov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Kedy by mala byť ukončená jeho výstavba?

Rozsiahly projekt kampusu na bratislavskej Patrónke v areáli bývalej vojenskej nemocnice, ktorý plánuje vybudovať spoločnosť Eset, je v procese posudzovania vplyvov na životné prostredie (EIA). Začiatok výstavby je odhadovaný v roku 2025 a ukončenie o dva roky. Vyplýva to zo zverejneného dokumentu na enviroportáli.

Kampus, ktorý chcú postaviť neďaleko rekreačnej lokality Železná studnička, má vytvoriť kvalitné a podnetné prostredie pre top IT a technologické firmy. Prepojiť ich má s technicky zameranými vysokými školami. Projekt počíta i s verejnými priestormi.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/Martin Baumann

Slovenský Silicon Valley?

„Ambíciou je vybudovať kampus podobný Silicon Valley v srdci Európy, ktorý nielen pritiahne nové talenty, ale dokáže si ich aj dlhodobo udržať,“ spresnila softvérová firma. Vo svojom zámere ráta s výstavbou polyfunkčného komplexu pozostávajúceho z 12 objektov, z toho štyri majú tvoriť jej sídlo. V navrhovaných budovách majú byť najmä administratívno-kancelárske priestory. Umiestnená tam má byť aj občianska vybavenosť.

24. apríla 2024, 15:00 Čas čítania 3:05 Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy

Plánované sú aj objekty na budúcu expanziu kancelárií, kultúrne, konferenčné, technologické, neziskové priestory či na voľnočasové aktivity. „V podzemných podlažiach je navrhované parkovanie a technické zázemie jednotlivých objektov,“ doplnila firma.

Investičné náklady sú v predloženom dokumente odhadované na viac ako 150 miliónov eur. Spoločnosť nedávno pre TASR potvrdila, že už má vydané búracie povolenie. Rovnako má vyjadrenie mesta k vypracovanému investičnému zámeru.

Domov
Zdieľať
Diskusia