Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
7. augusta 2023 o 15:56
Čas čítania 0:43

Reťazec na Slovensku predával potraviny po dátume spotreby, našli aj myší trus. Naparili mu obrovské pokuty

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Reťazec už v minulosti musel platiť pokuty za nedodržiavanie hygienických predpisov.

Potravinový reťazec Billa dostal za mesiac júl až štyri pokuty vo výške 43-tisíc eur od Štátnej veterinárnej a potravinovej správy. Podľa úradov bol najväčším problémom myší trus, ktorý našli v predajni v Rimavskej Sobote na jeseň 2022. Reťazec zaň musí zaplatiť pokutu až 20-tisíc eur.

Úrady na minulú jeseň predajňu zatvorili a po opätovnej kontrole zistili, že reťazec nedostatky napravil. Vysokú pokutu však firma dostala najmä preto, že už v minulosti jej úrady udelili finančnú pokutu za zlý laboratórny výsledok.

Predajni v Spišskej Novej Vsi udelili kontrolóri pokutu 10-tisíc eur za nevhodné hygienické podmienky v predajni a aj v sklade. Výška pokuty zodpovedá najmä tomu, že v predajni ide o opakovaný priestupok.

Potraviny po dátume spotreby a zlá hygiena

Reťazec má však problém aj pre predávanie výrobkov po dátume spotreby. Reťazec vo Zvolene predával potraviny, ktoré boli po dátume spotreby tri mesiace. Rovnako po dátume spotreby predávali v chladiacich boxoch hydinové mäso. Spoločnosť musí za tento priestupok zaplatiť až 8-tisíc eur.

26. júla 2024 o 16:23 Čas čítania 4:02 Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra

Ďalšiu pokutu dostala prevádzka v Martine, ktorá nedodržiavala hygienické predpisy a opakovane predávala potraviny v hygienicky nevyhovujúcich regáloch a mrazničkách. 

Billa.sk
Zdroj: Billa.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia