Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
8. augusta 2023, 14:05
Čas čítania 0:42

Poľsko rázne reaguje na vojenské provokácie Bieloruska. Vyslalo k hraniciam ďalších 1 000 vojakov, aby posilnilo stráž

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Hranice medzi Bieloruskom a Poľskom sa tento rok pokúsilo prekročiť 19-tisíc ľudí.

Poľské ministerstvo obrany súhlasilo s vyslaním ďalších vojakov na hranice s Bieloruskom. Vyhovelo tak žiadosti poľskej pohraničnej stráže, informuje TASR podľa utorkovej správy agentúry Reuters.

Poľské ministerstvo vnútra v pondelok oznámilo, že pohraničná stráž požiadala ministerstvo obrany, aby na hranicu vyslalo ďalších 1 000 vojakov. Spravila tak v súvislosti s narastajúcim počtom pokusov osôb o nelegálny prechod do Poľska.

„V dôsledku dynamickej situácie na poľsko-bieloruských hraniciach... nariadilo ministerstvo obrany vyhovieť požiadavke a poveriť ďalších vojakov strážením poľsko-bieloruských hraníc,“ uviedlo ministerstvo, ktorého vyjadrenia sprostredkovala agentúra PAP.

Poľská pohraničná stráž tvrdí, že v tomto roku sa hranice s Bieloruskom pokúsilo prekročiť už najmenej 19-tisíc ľudí. Ide o značný nárast oproti vlaňajšku, keď takýchto pokusov zaznamenali 16-tisíc.

Prigožin chce z bieloruskej armády spraviť druhú najlepšiu na svete

Šéf ruskej žoldnierskej Vagnerovej skupiny Jevgenij Prigožin zároveň v júli oznámil, že začal s cvičením bieloruskej armády v snahe spraviť z nej druhú najlepšiu armádu na svete. Poľské ministerstvo obrany už v uplynulých týždňoch vyslalo k týmto hraniciam vyše 1 000 vojakov, a to práve z dôvodu obáv z možnej prítomnosti vagnerovcov v Bielorusku.

poľsko
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia