Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
9. augusta 2023 o 17:50
Čas čítania 0:41

Ak si nedáš pozor, takto ľahko ti dnes ukradnú účet na Instagrame. Polícia opisuje, akým spôsobom podvod prebieha

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Rovnaký princíp, ktorý používajú podvodníci na Instagrame, využívajú aj na Facebooku.

Na sociálnych sieťach Instagram a Facebook dochádza v uplynulom období k masívnym podvodom, ktoré sa zameriavajú na odcudzenie používateľských účtov iných osôb. Polícia priblížila, ako pri nich zlodeji postupujú a ako im v tom môžeš zabrániť. 

Vo väčšine prípadov napíše používateľom sociálnych sietí ich známy, ktorý tvrdí, že sa zapojil do influencerskej súťaže s niekým, koho poznáš. 

„Chce od teba iba ‚potvrdenie hlasu‘ do súťaže, ktoré ti príde do SMS. V skutočnosti tento postup niekto zopakoval aj na účte tvojho kamaráta a jeho účet je ukradnutý. Píše ti teda niekto iný,“ načrtla polícia. 

Tvoj kamarát v skutočnosti nie je tvoj kamarát, ale podvodník

SMS správa, ktorú používateľ následne dostane, nie je potvrdenie hlasu do súťaže, ale informácia o možnosti resetovania tvojho hesla na sociálnej sieti. Ak túto správu potvrdíš, podvodník dostane prístup k zmene hesla a ty sa už k účtu nedostaneš.

„Nikomu, ale nikomu neodovzdávaj žiadne potvrdzovanie hesla ‚do súťaží‘, ktoré ti prídu do SMS. Tvoj kamarát v skutočnosti nemusí byť tvoj kamarát, ale podvodník, ktorý mu ukradol účet,“ uzavreli muži zákona v príspevku.

Domov
Zdieľať
Diskusia