Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
16. augusta 2023 o 15:30
Čas čítania 0:49

Slovák dostal pokutu 120 eur aj napriek tomu, že mal platnú diaľničnú známku. Tento problém potrápi v Rakúsku mnohých

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

I keď sa celý problém s diaľničnou známkou snažil vyriešiť, rakúska spoločnosť jeho argumenty odmietla.

Slovák Ľubor Pavlásek dostal v Rakúsku pokutu vo výške 120 eur za jazdenie na spoplatnenom úseku bez diaľničnej známky. Zaplatiť ju musel aj napriek tomu, že mal platnú diaľničnú známku, informuje portál MY Trnava.

V Rakúsku má na starosti kontrolu mýta štátna spoločnosť Asfinag, ktorá pokutu odôvodnila tým, že diaľničná známka bola nesprávne nalepená. S týmto tvrdením však Ľubor nesúhlasí. V krajine pracuje už niekoľko rokov a doteraz na cestách nezažil obdobný problém.

Právna cesta môže byť riešením, je však zdĺhavá

„Celkovo sme prešli tam a späť 1 200 kilometrov a podľa spoločnosti Asfinag nás mala zachytiť jedna kamera niekde pri Salzburgu. Nechápem to, po diaľnici išla 600 kilometrov ku mne a ďalších 600 kilometrov sme išli spolu naspäť na Slovensko. A to, že sme nemali mať známku, zachytila iba jedna kamera? Veď na tomto úseku sú ich desiatky,“ priblížil.

Asfinag však argumentuje tým, že diaľničnú známku nemal slovenský šofér nalepenú správne. V takýchto prípadoch musí vodič zaplatiť pokutu aj napriek tomu, že má známku riadne zakúpenú. 

12. júla 2024 o 10:30 Čas čítania 5:39 Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár

Ľubor sa s daným prípadom dokonca obrátil na právnika. Ten mu tvrdil, že má šancu uspieť na súde, ale najprv musí aj tak zaplatiť pokutu. Nakoniec sa preto rozhodol vyhnúť právnemu procesu, ktorý zaberá príliš veľa času, a sumu 120 eur vyplatil.

diaľnica
Zdroj: TASR/Michal Svítok
Domov
Zdieľať
Diskusia