Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
21. augusta 2023 o 16:10
Čas čítania 0:30

Policajti namerali opitému neurológovi v službe až 1,38 promile. Za svoju nezodpovednosť spoznal trest

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Opitý lekár dostal finančnú pokutu a zákaz ordinovať na jeden rok.

Neurológ z Kysuckej nemocnice bol v službe opitý a po dychovej skúške mu policajti namerali až 1,38 promile. Podľa informácií TV Joj lekára niekto udal. 

„Je nám ľúto, že k takej udalosti došlo. Správanie lekára bolo nezodpovedné a neakceptovateľné,“ informuje riaditeľ Kysuckej nemocnice Martin Šenfeld o aktuálnej situácii. Policajti obmedzili opitému neurológovi osobnú slobodu. „Poverený príslušník PZ 63-ročného lekára obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Gabriela Kremeňová.

Sudkyňa uložila lekárovi pokutu tisíc eur a zákaz poskytovania zdravotnej starostlivosti na jeden rok. Verdikt nie je právoplatný. „Lekár je v súčasnosti mimo pracovnej činnosti. Snažíme sa ešte získať ďalšie oficiálne podklady na ďalší postup,“ informuje o detailoch Martin Šenfeld. 

Kysucká nemocnica v Čadci.
Kysucká nemocnica v Čadci. Zdroj: kysuckanemocnica.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia