Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
23. augusta 2023 o 10:15
Čas čítania 0:36

Slovensko aj dnes potrápia silné búrky. Výstrahy platia pre viaceré regióny, západ krajiny zase čakajú tropické teploty

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Jednu časť krajiny čakajú tropické teploty, druhú silné lejaky.

Na západe Slovenska dnes popoludní musíme počítať s vysokými teplotami, na východe s búrkami, upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav, ktorý v súvislosti s dnešným dňom vydal výstrahy prvého stupňa.


Výstrahy pred vysokými teplotami platia pre celý Bratislavský kraj, takmer celý Trnavský a Nitriansky kraj a okresy Krupina a Veľký Krtíš v Banskobystrickom kraji. Teplota sa tam môže vyšplhať na 33 stupňov Celzia. „Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov,“ pripomínajú meteorológovia. Výstrahy platia predbežne od 13.00 do 18.00 h.

Na východe Slovenska platia pre zmenu výstrahy pred búrkami. SHMÚ ich vydal pre takmer celý Košický kraj, väčšinu Prešovského kraja a okresy Brezno a Revúca v Banskobystrickom kraji.

Vyskytnúť sa tam môžu búrky spojené s prudkým lejakom s intenzitou 20 až 30 milimetrov za polhodinu, nárazmi vetra s rýchlosťou 65 až 85 kilometrov za hodinu a krúpami. Výstrahy platia predbežne od 12.00 do 20.00 h.

SHMÚ
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia