Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik
27. augusta 2023, 17:37
Čas čítania 0:28

Zubár jej vytrhol zub a ona zomrela. Doktor mal falošný diplom a zdravotná sestra bola v skutočnosti krajčírka

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Falošného zubára obvinili zo zanedbania starostlivosti, ale aj z nelegálneho výkonu lekárskej činnosti a z falšovania dokladov.

Žena z Kosova zomrela po vytrhnutí zuba v súkromnej stomatologickej ambulancii. Polícia zistila, že jej zubár mal v ordinácii až 18 falošných diplomov a osvedčení o absolvovaní strednej zdravotníckej školy a lekárskej fakulty na univerzite. Dostatočne kvalifikovaná nebola ani jeho zdravotná sestra, ktorá je vyučenou krajčírkou, informuje denník Nezavisne novine. Štátne orgány aktuálne vyšetrujú tento kuriózny prípad, na ktorý upozornili aj tvnoviny.sk.

Stomatológa bez patričnej kvalifikácie obvinili zo zanedbania starostlivosti, ale aj z nelegálneho výkonu lekárskej činnosti a z falšovania dokladov. Obvinili aj zdravotnú sestru.

Pacientka zomrela krátko po extrakcii zuba priamo pred ordináciou v meste Mališevo na juhu regiónu Drenica. Lekári zhodnotili, že pacientka zomrela v dôsledku aplikácie nevhodných metód a následného ošetrenia, ktoré obžalovaný zubár použil pri trhaní zuba.

Domov
Zdieľať
Diskusia