Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
6. septembra 2023 o 10:50
Čas čítania 0:42

Sieť čerpacích staníc legendárnej značky na Slovensku úplne nekončí. Nový majiteľ spravil rozhodnutie, ktoré poteší vodičov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Poľská firma aktuálne prevádzkuje po Európe viac ako 3-tísíc čerpacích staníc. Na Slovensku má veľké ambície.

Legendárne benzínky značky Benzina nakoniec v Česku a na Slovensku úplne nekončia. Poľská skupina Orlen síce plánuje väčšinu čerpacích staníc Benziny premenovať a prefarbiť do vlastného šatu, rozhodla sa však pre dve lokality, v ktorých zmeny nenastanú. O týchto zmenách informoval portál tvnoviny.sk

„Pre zachovanie práv na značku Benzina budeme na Slovensku aj naďalej prevádzkovať jednu stanicu pod týmto názvom. Táto stanica sa nachádza v Spišskej Novej Vsi,“ priblížil pre portál hovorca spoločnosti Orlen Pavel Kaidl.

K podobnému kroku pristúpia Poliaci aj v Česku, kde Orlen momentálne vlastní viac ako 400 čerpacích staníc. Presnú lokalitu u našich susedov však nateraz nevybrali. V Česku totiž stále prebieha proces unifikácie odkúpených čerpacích staníc.

Pumpy pod značkou Benzina budú aj naďalej prevádzkovať nepretržite bez časového obmedzenia.

Orlen chce rozšíriť pôsobenie na našom trhu

Momentálne má Orlen na Slovensku už 90 čerpacích staníc. K ich rastu pomohla aj spoločnosť MOL, ktorá vlastní pumpy Slovnaft. Poľská konkurencia od spoločnosti získala až 38 prevádzok.

Poľská firma aktuálne prevádzkuje po Európe viac ako 3-tísíc čerpacích staníc. Pôsobí v Česku, Poľsku, Maďarsku, Nemecku aj Litve. 

Čerpacie stanice Benzina napokon v Česku ani na Slovensku úplne nekončia. Spoločnosť Orlen sa rozhodla, že na Slovensku naďalej budú pod pôvodnou značkou prevádzkovať benzínky v Spišskej Novej Vsi. Podobný krok plánujú realizovať aj v Českej republike.
Čerpacie stanice Benzina napokon v Česku ani na Slovensku úplne nekončia. Spoločnosť Orlen sa rozhodla, že na Slovensku naďalej budú pod pôvodnou značkou prevádzkovať benzínky v Spišskej Novej Vsi. Podobný krok plánujú realizovať aj v Českej republike. Zdroj: ORLEN Benzina
Domov
Zdieľať
Diskusia