Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tímea Krauszová
6. septembra 2023, 19:45
Čas čítania 0:38

Dráma na dovolenke v Chorvátsku. Češku s deťmi odviala búrka 2 kilometre od brehu, napokon mala obrovské šťastie

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Rodina si užívala more na paddleboarde, keď ich búrka odviala ďaleko od pobrežia.

Mladá Češka s dvoma deťmi vo veku 3 a 5 rokov zažila nepríjemné chvíle počas dovolenky v Chorvátsku. Podľa portálu tn.cz matku s deťmi na mori prekvapila búrka a na paddleboarde ich odviala dva kilometre od brehu.

K dramatickej situácii došlo v utorok v chorvátskej obci Promajna. Deti a ich matku búrka odviala tak rýchlo, že sa onedlho zmenili na malú čiernu bodku na horizonte.

Otec rodiny sa podľa svedkov celej situácii prizeral, chytal sa za hlavu a snažil sa im zohnať pomoc. Po celý čas bežal pozdĺž pláže a kričal, kým si ho niekto nevšimol. Na pomoc im napokon prišli dvaja muži, ktorí sa ohlásili aj miestnym médiám.

Keď videli, čo sa stalo, bez váhania vyrazili na člne, nabrali aj otca a šli rodine pomôcť.  Spočiatku ich nemohli nájsť, ale napokon bola záchranná akcia úspešná. Žene s deťmi pomohlo, že napriek kritickej situácii zachovala chladnú hlavu a obe dcéry držala nad hladinou, vďaka čomu si ich muži na lodi dokázali všimnúť.

Ilustračné foto.
Ilustračné foto. Zdroj: Unsplash/Hanif Mahmad
Domov
Zdieľať
Diskusia