Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Lukáš Čelka
10. septembra 2023, 13:00
Čas čítania 0:48

SHMÚ: Posledné dozvuky leta, v týchto miestach na Slovensku bude najbližšie dni tropické teplo

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Teplota môže v nedeľu miestami ojedinele vystúpiť na 32 stupňov Celzia.

Meteorológovia v sobotu  zaznamenali viacero lokalít s tropickým dňom. V nedeľu má byť ešte teplejšie. Teplota môže miestami ojedinele vystúpiť na 32 stupňov Celzia. Upozornil na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na Facebooku. „Najvýraznejšie sa oteplí na Spiši, no nájdu sa aj lokality, kde bude trochu chladnejšie, napríklad na Zemplíne,“ skonštatoval.


Lokality s tropickým dňom zaznamenali v sobotu v Bratislavskom, Trnavskom, Nitrianskom, Trenčianskom a Banskobystrickom kraji.

„Opäť bolo najteplejšie v Žiarskej, vo Zvolenskej a v Hornonitrianskej kotline a znova o trochu s vyšším maximom ako na východe Podunajskej nížiny s najvyššou hodnotou 31,5 stupňa Celzia v Žiari nad Hronom,“ doplnili meteorológovia.

Slovensko čakajú teplé dni.
Slovensko čakajú teplé dni. Zdroj: Facebook/@Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ)


Veľmi teplé a slnečné počasie pretrváva pod vplyvom rozsiahlej a mohutnej tlakovej výše aj v značnej časti Európy. „Najvyššie maximá boli opäť zaznamenané vo Francúzsku, kde sa séria dní s teplotou 35 až 36 stupňov Celzia natiahla o ďalší deň. Vo Veľkej Británii teplota dosiahla vôbec najvyššie hodnoty v rámci roka. V Londýne namerali 33 stupňov Celzia. V rámci strednej Európy podľa synop-staníc v sobotu zaznamenali tropický deň všetky krajiny okrem Poľska,“ dodal SHMÚ.

7. augusta 2023, 15:30 Čas čítania 4:06 Počasie v Európe môže čoskoro úplne skolabovať. Vedci varujú pred hroziacim zánikom dôležitého prúdenia Počasie v Európe môže čoskoro úplne skolabovať. Vedci varujú pred hroziacim zánikom dôležitého prúdenia

Denné teploty by sa v niektorých miestach na Slovensku mohli vyšplhať na 32 stupňov Celzia aj v pondelok. V utorok by sa mali najvyššie teploty dosahovať 29 stupňov Celzia.

Domov
Zdieľať
Diskusia