Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
12. septembra 2023, 13:37
Čas čítania 0:48

VIDEO: Ulice obce v Portugalsku zaplavili viac než 2 milióny litrov červeného vína. Unikli z miestneho liehovaru

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Nateraz nie je známe, čo spôsobilo poškodenie nádrží, v ktorých bolo víno uskladnené.

Ulice obce Sao Lorenco de Bairro v strednom Portugalsku zaplavili v nedeľu viac ako dva milióny litrov červeného vína, ktoré unikli z liehovaru, kde praskli dva tanky s vínom.

Podľa denníka Diário Coimbra nebol pritom nikto zranený, vznikli však materiálne škody, čo vyvolalo nespokojnosť miestnych obyvateľov. Niektorým z 2000 obyvateľov obce totiž víno zaplavilo pozemky alebo aj pivnice.

Spoločnosť Destilaria Levira sa obyvateľom obce ospravedlnila a oznámila, že preberá plnú zodpovednosť za náklady spojené s čistením a odstraňovaním škôd.

Víno by dokázalo naplniť až 3 milióny fliaš

Podľa spravodajského webu Jornal de Notícias sa miestnej samospráve s pomocou hasičov podarilo zabrániť tomu, aby sa víno dostalo do rieky a spôsobilo ekologickú katastrofu. Alkohol, ktorý sa podarilo zachytiť, previezli hasiči do čističky odpadových vôd.

Nateraz nie je známe, čo spôsobilo poškodenie nádrží na víno. Víno, ktoré v nich bolo uskladnené, by postačilo na naplnenie takmer troch miliónov fliaš obvyklého objemu.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Vedenie liehovaru vysvetlilo, že jeho veľké skladové zásoby vína sú dôsledkom reakcie vlády na prebytok vína v Európe, ktorý bol vyvolaný klesajúcim dopytom. V júni Európska komisia v reakcii na túto situáciu uviedla, že podporí opatrenia na premenu nadbytočného vína na biopalivo.

Domov
Zdieľať
Diskusia