Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tímea Krauszová
17. septembra 2023 o 16:12
Čas čítania 0:58

Analýza: Hotely sú podstatne lacnejšie ako Airbnb, niekde ušetríš aj 85 % ceny za noc

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Najmä sólo cestovatelia ušetria nemalé peniaze, ak si zvolia radšej hotel, vyplýva z britskej štúdie.

Nezisková organizácia Which porovnávala ceny tisícok ubytovaní v desiatkach cestovateľských destinácií na svete. Ich nová analýza ukazuje, že hotely sú v mnohých prípadoch podstatne lacnejšie než ubytovanie cez stránky ako Airbnb.

Podľa Sky News britská organizácia do analýzy zahrnula 13 miest v Spojenom kráľovstve a ďalších 37 turistických destinácií po svete. Porovnávali priemerné ceny počas 12 mesiacov (do mája 2023) a z porovnania vylúčili päťhviezdičkové hotely.

Ušetríš aj desiatky eur za noc

Na gréckom Santoríne boli prenájmy cez Airbnb v priemere o 71 % drahšie ako hotely, takže za noc ušetríš aj 97 eur. V Amsterdame ušetríš 77 eur, pretože jednolôžkové izby v hoteloch sú o viac ako polovicu (58 %) lacnejšie, a dokonca v Hongkongu si za súkromné ubytovanie cez Airbnb priplatíš až 85 % ceny v porovnaní s hotelmi.

Zo štúdie vyplýva, že je výhodnejšie bývať v hoteli – situácia s turistickým ubytovaním sa tak po rokoch otočila a to, čo kedysi bola lacná alternatíva k „luxusu“ v podobe hotela, sa v posledných rokoch predražilo.

Tri zvony v meste Fira sú ikonickým miestom, ktoré turisti radi navštevujú.
Tri zvony v meste Fira sú ikonickým miestom, ktoré turisti radi navštevujú. Zdroj: Pixabay/Anna Bella

Výlety v Spojenom kráľovstve ťa tiež vyjdú lacnejšie, ak si zvolíš hotel. Prímorské anglické mesto Southworld ťa môže stáť 180 eur v hoteli, ale až 258 eur za noc v prenájme. Hotely vychádzajú lacnejšie aj v hlavných mestách Spojeného kráľovstva.

2. septembra 2024 o 17:00 Čas čítania 0:56 KVÍZ: Spoznáš slovenské mesto na základe niekoľkých indícií? Otestuj svoj prehľad KVÍZ: Spoznáš slovenské mesto na základe niekoľkých indícií? Otestuj svoj prehľad

„Pri plánovaní vašej ďalšej cesty nepredpokladajte, že hotel bude stáť viac, ale namiesto toho skontrolujte ceny na rôznych platformách. Pre väčšie skupiny, ktoré potrebujú viac izieb a priestoru, súkromné prenájmy stále pravdepodobne porazia hotely cenou,“ odporúča editor organizácie Which Rory Boland.

Domov
Zdieľať
Diskusia