Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR Barbora Fábryová
18. septembra 2023, 13:55
Čas čítania 0:35

MAPA: Na týchto 27 uliciach v Košiciach oddnes znížili rýchlosť na 30 km/h

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V Košiciach dnes začali s osádzaním dopravných značiek.

Na 27 košických uliciach v Starom Meste bude do konca tohto týždňa zriadená zóna s maximálnou povolenou rýchlosťou 30 kilometrov za hodinu (km/h). Pracovníci Bytového podniku mesta Košice (BPMK) začali v pondelok s osádzaním príslušných dopravných značiek a s doplnením značenia pešej zóny. Informuje o tom magistrát na svojej webovej stránke.

„Vďaka týmto zmenám sa očakáva podstatné zvýšenie bezpečnosti účastníkov cestnej premávky, zlepšenie podmienok pre cyklistov a čiastočná redukcia tranzitnej dopravy. Dôjde tým aj k skvalitneniu života obyvateľov a návštevníkov centra mesta,“ píše magistrát na Facebooku.

Zóna najvyššej dovolenej rýchlosti 30 km/h sa bude týkať centra mesta, pôjde o ulice Kováčska, Mäsiarska, Vodná, Orlia, Štefánikova (horná časť nad korytom bývalého Mlynského náhonu, nevzťahuje sa na tú časť ulice, po ktorej jazdí MHD), Zbrojničná, Baštová, Alžbetina, Poštová, Vrátna, Tajovského, Timonova, Grešákova, Murgašova, Bočná, Pribinova, Rooseveltova, Čajkovského, Drevený trh, Krmanova, Puškinova, Stará Baštová, Podtatranského, Kasárenské námestie, Hradbová, Dominikánske námestie a Mojmírova.

Domov
Zdieľať
Diskusia