Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
22. septembra 2023 o 9:21
Čas čítania 0:53

Jej telo našli rozsekané v kufroch v Bratislave a v Košiciach. Po 90 rokoch objasnili brutálnu vraždu Slovenky v Prahe

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Vrahmi podľa riaditeľa Múzea Polície Českej republiky Radeka Galaša mali byť rotmajster Josef Pěkný a prostitútka Antónia Koklesová.

Po 90 rokoch sa podarilo kriminalistom z českého policajného múzea objasniť vraždu Slovenky Otýlie Vranskej, ku ktorej došlo ešte v septembri 1933 v Prahe. Identifikovať páchateľov sa vedcom podarilo na základe nových dôkazov a analýzy DNA, informuje český portál idnes.cz

Vrahmi podľa riaditeľa Múzea Polície Českej republiky Radeka Galaša mali byť rotmajster Josef Pěkný a prostitútka Antónia Koklesová. Galaš však upozornil na to, že po 90 rokoch s istotou nemožno tvrdiť, že odhalili skutočných páchateľov.

„Sme si na 80 percent istí, že na vražde sa priamo a významne podieľal Josef Pěkný, rotmajster československej armády. Sme tiež presvedčení, že Antónia Koklesová bola priamym účastníkom, ak nie spolupáchateľom. Je otázne, či sa prihlásila dobrovoľne. Vraždilo sa pod ťarchou situácie a v afekte,“ priblížil riaditeľ Múzea Polície Českej republiky Radek Galaš na prednáške pre kriminalistov a médiá.

Časti tela našli na stanici v dvoch kufroch

Telo mladej Slovenky našli 2. septembra 1933 v dvoch kufroch. Jeden z nich objavili na bratislavskej železničnej stanici, druhý zasa na košickej. V kufroch sa nachádzali rozsekané časti tela ženy – odrezaná hlava, nohy, trup a ruky. Pěkný a Koklesová boli vyšetrovateľmi považovaní za podozrivých už počas prvého vyšetrovania, k ich obvineniu však nikdy nedošlo.

25. júla 2024 o 12:30 Čas čítania 11:02 Sériový vrah škrtil v Bratislave mladé dievčatá: na miesta činu, kde vraždil Jozef Slovák, sme sa vybrali s bývalým vyšetrovateľom Sériový vrah škrtil v Bratislave mladé dievčatá: na miesta činu, kde vraždil Jozef Slovák, sme sa vybrali s bývalým vyšetrovateľom

Ani teraz si vyšetrovatelia nemôžu byť istí, či je ich záver správny, priznáva Galaš. „Ale na základe celého reťazca nepriamych dôkazov by tento prípad skončil na trestnom súde,“ uzatvoril.

Otýlia Vranská v Prahe pôsobila ako prostitútka. Jej vraždu sa podarilo kriminalistom objasniť po 90 rokoch.
Otýlia Vranská v Prahe pôsobila ako prostitútka. Jej vraždu sa podarilo kriminalistom objasniť po 90 rokoch. Zdroj: FB/Muzeum Policie ČR
Domov
Zdieľať
Diskusia