Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
28. septembra 2023, 16:39
Čas čítania 0:37

Zásadný posun vo vývoji umelej inteligencie. Softvér ChatGPT výskumníci vypustili na internet, takéto budú dôsledky

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Vývojári umožnili softvéru ChatGPT zbierať dáta priamo z internetu.

Softvér umelej inteligencie ChatGPT po novom dokáže zhromažďovať údaje priamo z internetu v reálnom čase. V stredu to oznámila platforma OpenAI, ktorá tento softvér vyvíja, informuje TASR podľa správy agentúry AFP.

Program ChatGPT doteraz odpovedal na otázky používateľov na základe rozsiahlej databázy, ktorá neobsahovala informácie z obdobia po septembri 2021.

„ChatGPT teraz dokáže prehliadať internet a poskytovať vám aktuálne informácie, doplnené o priame odkazy na zdroje,“ napísala spoločnosť OpenAI v príspevku na sociálnej sieti X. „Softvér už nie je obmedzený iba na údaje spred septembra 2021,“ dodala.

Funkcia je momentálne spoplatnená 

Spoločnosť OpenAI tiež uviedla, že najnovšia funkcia umožní webovým stránkam kontrolovať, ako s nimi ChatGPT komunikuje. Novinka s názvom „Browse with Bing“ je zatiaľ vyhradená pre používateľov s predplatným, no platforma OpenAI tvrdí, že čoskoro bude dostupná pre všetkých používateľov.

Softvér ChatGPT bol pre verejnosť voľne sprístupnený vlani v novembri. Používateľov mimoriadne zaujal schopnosťou jasne odpovedať na zložité otázky, písať básne či prejsť vedomostným testom.

chat gpt
Zdroj: Unsplash/Mojahid Mottakin
Domov
Zdieľať
Diskusia