Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Jana Chovancová
8. októbra 2023, 15:15
Čas čítania 0:33

Súťaž Miss Portugalsko vyhrala po prvýkrát v histórii transrodová osoba. Postúpila na svetovú Miss Universe

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Čoskoro bude súťažiť o titul Miss Universe, kde bude medzi ostatnými kandidátkami ďalšia transrodová osoba.

V súťaži Miss Portugalsko po prvýkrát v histórii zvíťazila transrodová žena. 28-ročná letuška Marina Machete sa teda oficiálne stala najkrajšou ženou v krajine, píše nemecký portál Bild

Marina sa narodila ako muž a dlhé roky, aj vo svojom ženskom tele, nemala možnosť súťažiť v klasických súťažiach krásy. Na svojom Instagrame neskrývala radosť a napísala, že je „hrdá na to, že je prvou transženou, ktorá sa uchádza o titul Miss Universe Portugalsko“. 

„Dlhé roky som nemala nárok súťažiť a teraz je pre mňa veľkou cťou byť súčasťou tejto neuveriteľnej skupiny kandidátok,“ dodala. Po jej víťazstve v portugalskej súťaži krásy bude Machet súťažiť vo svetovej Miss Universe, ktorá sa uskutoční v novembri. Okrem iných kandidátok bude o umiestnenie súperiť aj s ďalšou transrodovou osobou, ktorá získala titul najkrajšej ženy v Holandsku, Rikky Kollé.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa International Poll (@international_poll)

Domov
Zdieľať
Diskusia