Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
11. októbra 2023 o 16:13
Čas čítania 0:42

Polícia v Rimavskej Sobote chytila mladíkov, ktorí doma pestovali 9 rastlín marihuany. K obchodovaniu s drogami sa hneď priznali

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Mladíci sa k skutku priznali.

V obci Ožďany v okrese Rimavská Sobota zadržala polícia dvoch mladých mužov podozrivých z drogovej trestnej činnosti. Podozriví mali pestovať a predávať marihuanu, na okraji obce kriminalisti zaistili deväť kusov rastlín. Na sociálnej sieti o tom informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Dvoch mužov vo veku 21 a 20 rokov zadržala polícia v Ožďanoch v utorok v skorých ranných hodinách. Podľa polície mali pestovať a následne ďalším osobám predávať marihuanu, obaja sa k skutku priznali.

Zaistili 9 kusov rastlín

„Kriminalisti zaistili v jednom z rodinných domov podozrivý rastlinný materiál. Následne aj na okraji obce bolo nájdených a zaistených deväť kusov približne 2,5-metrových rastlín, pri ktorých je podozrenie, že ide o rastlinu rodu Cannabis,“ uviedla polícia.


Polícia v súvislosti s prípadom už začala trestné stíhanie pre drogovú trestnú činnosť, zaistený materiál bol na účel zistenia jeho množstva a pôvodu zaslaný na expertízne skúmanie. 

„V prípade, že expertíza preukáže pôvod zákonom zakázaných omamných a psychotropných látok, budú obidvaja zadržaní muži čeliť pravdepodobne obvineniu z drogovej trestnej činnosti,“ dodala polícia s tým, že prípad je naďalej v štádiu vyšetrovania.

Domov
Zdieľať
Diskusia