Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
11. októbra 2023 o 13:37
Čas čítania 0:38

Kontroly na slovensko-maďarských hraniciach pokračujú. Predĺžili ich až do začiatku novembra

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Slovensko obnovilo kontroly na hraniciach s Maďarskom po tom, ako k rovnakému kroku pristúpili susedné štáty Poľsko, Rakúsko a Česko.

Kontroly na hraniciach s Maďarskom sa predĺžia do 3. novembra. Pôvodne mali skončiť 14. októbra. V stredu to schválila vláda pod vedením Ľudovíta Ódora. Opatrenie má podľa nej pomôcť k zníženiu počtu nelegálnych migrantov, ktorí cez územie Slovenska tranzitujú do iných štátov Európskej únie.


„Kontroly sa budú vykonávať ako doteraz po celej dĺžke vnútornej hranice Slovenskej republiky s Maďarskom flexibilným spôsobom primerane aktuálnej hrozbe a v závislosti od vývoja bezpečnostnej situácie,“ uviedla vláda. Slovensko obnovilo kontroly na hraniciach s Maďarskom po tom, ako k rovnakému kroku pristúpili susedné štáty Poľsko, Rakúsko a Česko.

Od zavedenia kontrol 5. októbra policajti zaznamenali pokles nelegálnej migrácie smerujúcej na územie Slovenska z Maďarska. „V 39. týždni bolo zaevidovaných 2 496 nelegálnych migrantov a v 40. týždni nastal pokles v záchytoch nelegálnych migrantov na 1 929 osôb,“ dodal predkladateľ.


Minister obrany SR Martin Sklenár potvrdil, že asistencia armády ostáva v rovnakých intenciách ako dosiaľ. Podľa požiadaviek Policajného zboru je tak pripravená vyčleniť do 500 vojakov denne. 

policia, hranice
Zdroj: TASR/Jakub Kotian
Domov
Zdieľať
Diskusia