Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Samuel Valent
12. októbra 2023 o 10:29
Čas čítania 0:57

Samozvaného bilionára zo Slovenska už rieši polícia. Ženu oklamal nevídaným spôsobom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

O prípad sa už zaujíma polícia.

Na Slovensku pôsobí podvodný subjekt – podielové družstvo SPD ROD, ktoré svojim členom sľubuje nesplniteľné. Portál Aktuality už pred mesiacmi upozornil na nejasné účtovníctvo majiteľa Emila Skirkanič, ktorý tvrdí, že majú na účtoch bilióny. Už v tom čase hovoril, že jeho družstvo má aktíva v hodnote 1,1 trilióna eur, ale táto suma je taká veľká, že sa nezmestí ani do tlačív finančnej správy. 

Skirkanič sľubuje, že každému, kto vstúpi do spoločenstva, bude vyplácať doživotnú rentu 1500 eur. Zjavnému podvodníkovi už naletela minimálne jedna žena, ktorej prípad polícia vyšetruje, píšu Aktuality.

Samozvaný finančník Emil Skirkanič pred dvoma rokmi žene sľúbil, že dofinancuje výstavbu jej vysnívaného penziónu pre dôchodcov v prípade, že sa pripojí k jeho hnutiu SPD ROD.

Slovenské podielové družstvo ROD už viac ako dva roky sľubuje ľudom, že ich zbaví dlhov a finančne im pomôže.

Žena sa dala prehovoriť a začala so stavbou skôr, ako by mala peniaze na účte. „Nemohla som už dlhšie otáľať s výstavbou, lebo som už mala k dispozícii všetky potrebné povolenia. Skirkanič a Kern ma však presvedčili, že nech kľudne začnem a družstvo mi za nejaký čas prefinancuje zvyšok stavby. Lenže ani po dvoch rokoch som od nich nedostala ani cent,“ vysvetlila svoje kroky Sýkorová.

Polícia kontaktovala nič netušiacu ženu a požiadala ju o podanie trestného oznámenia, aby mohla prípad začať vyšetrovať.

Národná banka Slovenska ľudí už dávnejšie pred činnosťou firmy varovala a uviedla, že spoločnosť nemá udelené povolenie na vykonávanie činnosti na finančnom trhu.

Podvodník, Skirkanič
Zdroj: Slovenské doielové družstvo ROD/youtube
Domov
Zdieľať
Diskusia