Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
14. októbra 2023, 13:40
Čas čítania 0:40

Izrael vraj zabil jedného z vodcov radikálneho hnutia Hamas

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Veliteľa Hamasu údajne zabili pri útoku bezpilotného lietadla.

Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa komanda palestínskej organizácie Hamas, ktorý pred týždňom viedol jeden z útokov na osady na juhu Izraela ležiace v blízkosti hraníc s palestínskym Pásmom Gazy. Informovala o tom v sobotu agentúra AFP.


Z vyhlásenia izraelskej armády vyplýva, že Alí Kadhí bol veliteľom elitného komanda pôsobiaceho v rámci síl osobitného určenia brigád Izaddína Kasáma, ktoré sú vojenským krídlom Hamasu.


Kadhí bol zabitý pri útoku bezpilotného lietadla, ktorý bol podniknutý na základe zistení spravodajskej služby Šin bet a vojenskej rozviedky. Podľa vyhlásenia izraelskej armády bol Kadhí v roku 2005 Izraelom zatknutý v súvislosti s únosom a vraždou izraelských civilistov. Na slobodu sa dostal v roku 2011 v rámci veľkej výmeny palestínskych väzňov za izraelského vojaka Gilada Šalita.


Izrael svojimi útokmi v Pásme Gazy reaguje na prekvapivý útok palestínskeho radikálneho hnutia Hamas z minulej soboty, ktorý si vyžiadal približne 1 300 obetí vrátane 265 príslušníkov izraelskej armády. V odvetných útokoch izraelskej armády prišlo o život vyše 2 200 Palestínčanov, informovalo v sobotu ministerstvo zdravotníctva v Pásme Gazy.

Domov
Zdieľať
Diskusia