Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Daniel Mikolášik
15. októbra 2023, 7:48
Čas čítania 0:51

VIDEO: Policajti ignorovali lúpež. Kamera zachytila, že namiesto zlodejov chytali Pokémonov v telefóne

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Policajti dostali výpoveď, no voči rozhodnutiu sa odvolali a súdny proces sa tak ťahal niekoľko rokov.

Dvaja strážnici z policajného zboru v Los Angeles Louis Lozano a Eric Mitchell prišli o prácu po tom, čo ich nachytala kamera z paluby policajného auta. Ignorovali totiž nahlásenú lúpež a namiesto zlodejov chytali Pokémonov v mobile, informujú Los Angeles Times.

Lozano a Mitchell sa najprv vyhovárali, že hlásenie vo vysielačke nepočuli, no napokon ich usvedčil videozáznam. K vlámaniu pritom došlo len cca 180 metrov od ich polohy. Oboch policajtov prepustili po tom, čo disciplinárny senát jednomyseľne rozhodol, že porušili striktné predpisy ich oddelenia.

Lozano do prepustenia slúžil v zbore až sedemnásť rokov a Mitchell sedem. Hoci cca trojhodinový usvedčujúci záznam zverejnilo mesto na svojom portáli len tento štvrtok, situácia sa odohrala už v roku 2017. Mužov zákona prepustili o rok nato. Obaja sa voči rozhodnutiu odvolali, no kalifornský odvolací súd napokon potvrdil, že rozhodnutie nižšieho súdu bolo oprávnené.

Ich právny zástupca Greg Yacoubian v piatok uviedol, že sa v obhajobe na súde snažili napadnúť nelegálnosť celého záznamu a že oddelenie samo konalo v rozpore s predpismi. Argumentovali tým, že palubná kamera zachytila aj ich súkromné rozhovory.

9. marca 2023, 11:30 Čas čítania 6:22 Na Slovensku opäť prerazil trend Pokémon kartičiek. Niektoré sa dajú predať za desaťtisíce Na Slovensku opäť prerazil trend Pokémon kartičiek. Niektoré sa dajú predať za desaťtisíce

„Právo na súkromie dôstojníkov je skutočne to, o čo nám išlo, a nie je sporu o tom, že kamera na palubnej doske bola neúmyselne aktivovaná,“ povedal Yacoubian, pričom dodal, že sa s jeho mandantmi podľa neho zaobchádzalo nespravodlivo.

Späť
Zdieľať
Diskusia