Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
17. októbra 2023 o 8:34
Čas čítania 1:18

Na východnom Slovensku vyrastie nový závod, zamestnajú až 750 ďalších ľudí. Zverejnili úplne nové informácie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Spustenie výroby je naplánované na koniec roku 2024.

Vo Vranove nad Topľou má vzniknúť závod na výrobu tepelných čerpadiel BDR Thermea, ktorý patrí medzi veľkých európskych hráčov v oblasti vykurovacej techniky. Spustenie výroby je naplánované na koniec roku 2024, pričom investor plánuje postupne vytvoriť približne 750 nových pracovných miest. O investícii informovala v pondelok Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu, ktorá podporuje exportné aktivity slovenských spoločností na globálnom trhu.

Slovensko sa aj touto investíciou podľa SARIO stáva vysoko atraktívnou destináciou pre firmy vyrábajúce modernú a udržateľnú vykurovaciu techniku, tepelné čerpadlá a ďalšie s nimi súvisiace komponenty. Ešte v decembri 2022 sa Slovensko stalo pre investora prvou voľbou, pričom zvažoval štyri lokality naprieč krajinou.

„Počas celého procesu nás vynikajúco podporovala agentúra SARIO, ktorá nám poskytla odpovede a presné informácie na všetky naše otázky. Vďaka tomu sme boli schopní do šiestich mesiacov urobiť dobré rozhodnutie založené na údajoch a vybrať si Slovensko ako našu preferovanú krajinu pre investíciu. Takisto i konečná voľba pre spustenie závodu vo východnej časti Slovenska bola založená na informáciách od agentúry SARIO,“ uviedol vedúci projektu BDR Thermea Caspar de Jong.

V prospech Slovenska bolo viac faktorov

Pridanou hodnotou pri finálnom rozhodovaní boli podľa SARIO aj stretnutia s viacerými členmi Združenia pre rozvoj investícií (ISA), dve referenčné stretnutia s etablovanými firmami v regióne východného Slovenska, ako aj rokovania so zástupcami Úradu splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity. 

19. júla 2024 o 16:30 Čas čítania 9:56 Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození

V uvedenom období agentúra SARIO poskytla investorovi taktiež asistenciu a informácie týkajúce sa logistických prepojení, identifikácie vhodných lokálnych dodávateľov rôznych vstupov do výroby či opakované konzultácie k schéme regionálnej investičnej pomoci,“ uviedla SARIO v stanovisku.

Po aprílovom ohlásení investície Winkelmann v štátnom parku v Rimavskej Sobote ide o ďalšiu investíciu pre Slovensko v oblasti výroby vykurovacej techniky. Spoločnosť BDR Thermea patrí medzi veľkých európskych hráčov v sektore s tepelnými čerpadlami značky Baxi, De Dietrich, Remeha, Brötje, Chappée či Baymak. Skupina BDR Thermea Group má obrat vo výške 2,5 miliardy eur, 13 výrobných závodov v Európe, Turecku či Číne a globálne zamestnáva viac ako 7000 ľudí.

Domov
Zdieľať
Diskusia