Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
25. októbra 2023, 20:13
Čas čítania 0:36

Erdoğan označil teroristov z Hamasu za skupinu osloboditeľov. Turecký prezident zrušil svoju plánovanú cestu do Izraela

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Erdoğan hnutie Hamas nepovažuje za teroristickú organizáciu.

Turecký prezident Recep Tayyip Erdoğan v stredu označil islamistické hnutie Hamas, ktoré vládne v Pásme Gazy, za bojovníkov za slobodu.

„Hamas nie je teroristická organizácia, ale oslobodzovacia a mudžáhidská skupina, ktorá bojuje za ochranu svojej krajiny a obyvateľov,“ povedal Erdoğan podporovateľom svojej vládnej Strany spravodlivosti a rozvoja v Ankare. Výraz mudžáhid sa podľa DPA zvyčajne vzťahuje na bojovníkov islamistických skupín.

Turecký prezident zároveň odsúdil kroky Izraela v Pásme Gazy, ktoré označil za zverstvá. Turecko podľa jeho slov neodpustí žiadne konanie, ktoré je namierené voči civilistom vrátane tých izraelských. Žiadal súčasne prímerie.

Erdoğan zrušil svoju cestu do Izraela

Erdoğan v stredu taktiež oznámil, že ruší plány na návštevu Izraela, čo odôvodnil podľa svojich slov nehumánnou izraelskou vojnou proti militantom Hamasu v Pásme Gazy.

Izrael, USA a Európska únia hnutie Hamas zaradili na svoje zoznamy teroristických organizácií. Ankara s týmto hnutím udržiava spojenie a uvádza, že sa usiluje zabezpečiť prepustenie rukojemníkov, ktorých Hamas v Pásme Gazy zadržiava.

Erdogan
Zdroj: TASR/Jakub Kotian
Domov
Zdieľať
Diskusia