Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
29. októbra 2023, 14:45
Čas čítania 0:46

Rusko sa vyhráža, že skonfiškuje majetok EÚ. Krajinám Únie dali ultimátum

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Európska komisia pripravuje návrh, ako príjmy z ruských aktív zmrazených v EÚ využiť v prospech Ukrajiny.

Rusko sa vyhráža, že skonfiškuje majetok krajín Európskej únie, ak Únia začne zo zmrazených ruských finančných aktív financovať Ukrajinu, informuje agentúra Reuters.

Európska komisia pripravuje návrh, ako príjmy z ruských aktív zmrazených v EÚ využiť v prospech Ukrajiny, uviedla v piatok 27. októbra šéfka EK Ursula von der Leyenová. „Rusko bude musieť nakoniec zaplatiť za obnovu Ukrajiny,“ povedala von der Leyenová po summite EÚ v Bruseli. Príjmy z týchto zmrazených aktív sa majú zhromaždiť a potom prostredníctvom rozpočtu EÚ poskytnúť Ukrajine.

Moskva podnikne odvetné kroky, ak by EÚ podnikla kroky proti ruským aktívam, z ktorých mnohé sa nachádzajú v Belgicku, uviedol predseda Štátnej dumy, dolnej komory ruského parlamentu, Vjačeslav Volodin. „Viacerí európski politici na čele s predsedníčkou Európskej komisie Ursulou von der Leyenovou opäť začali hovoriť o krádeži zmrazených finančných prostriedkov našej krajiny s cieľom pokračovať v militarizácii Kyjeva,“ uviedol Volodin.

„Takéto rozhodnutie by si vyžadovalo symetrickú odpoveď Ruskej federácie. V takom prípade bude skonfiškovaných oveľa viac aktív patriacich nepriateľským krajinám ako našich zmrazených finančných prostriedkov v Európe,“ dodal.

17. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 10:32 Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami

Celková hodnota zmrazených ruských aktív je podľa von der Leyenovej okolo 211 miliárd eur. EÚ ich zablokovala vlani v marci, mesiac po začiatku ruskej invázie na Ukrajinu.

Domov
Zdieľať
Diskusia