Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
30. októbra 2023 o 7:02
Čas čítania 1:06

VIDEO: Demonštranti chceli na ruskom letisku zlynčovať Izraelčanov. Úrady hlásia najmenej 20 zranených

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Polícii sa podarilo demonštrantov dostať z letiska.

Najmenej 20 ľudí utrpelo zranenia pri nepokojoch na letisku v Machačkale, hlavnom meste ruskej autonómnej republiky Dagestan, uviedli miestne úrady. V nedeľu tam vnikol dav demonštrantov, ktorý chcel lynčovať Izraelčanov. 

Dvaja ľudia sú po incidente v kritickom stave, informovali miestne zdravotnícke úrady.
Stovky propalestínskych demonštrantov na letisko prenikli po správach o prílete lietadla z izraelského Tel Avivu. Niektorým sa podarilo dostať sa až na pristávaciu plochu, zatiaľ čo iní sa snažili kontrolovať autá odchádzajúce z letiska s cieľom zistiť, či v nich nie sú Izraelčania.

Podľa videí zverejnených na sociálnych sieťach aj vo viacerých ruských médiách vtrhli na letisko desiatky demonštrantov. Ide o prevažne mladých mužov mávajúcich palestínskymi vlajkami. Tí porozbíjali sklenené dvere, bežali naprieč letiskom a kričali „Alláhu akbar“ (Boh je najväčší).

Ruské úrady zrušili do 6. novembra prílety na letisko

Letisko v Machačkale ruské úrady v reakcii na nepokoje predbežne zatvorili pre prílety do 6. novembra. Výtržníkov sa z letiska podarilo dostať preč.

Izrael po správach o nepokojoch na letisku v Machačkale vyzval Rusko, aby chránilo izraelských občanov. Regionálna vláda v Dagestane vyjadrila podporu civilistom v Gaze, no zároveň svojich občanov vyzvala, aby zachovali pokoj a nezúčastňovali sa na takýchto protestoch.

Domov
Zdieľať
Diskusia