Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
2. novembra 2023, 20:10
Čas čítania 0:51

Svokrovcom navarila obed, po ktorom zomreli. Austrálčanke hrozí 15 rokov za mrežami

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Hostiteľku obeda obvinili z vraždy troch ľudí jedovatými hubami.

Hostiteľka víkendového rodinného obeda vo svojom austrálskom vidieckom dome bola obvinená z vraždy troch ľudí jedovatými hubami a z pokusu o vraždu štvrtého.

Polícia zatkla 49-ročnú Erin Pattersonovú vo štvrtok v jej dome v mestečku Leongatha v austrálskom štáte Viktória. Žena pozvala k sebe na obed 29. júla rodičov bývalého manžela Gailu a Dona Pattersonovcov, Gailinu sestru Heather Wilkinsonovú a jej manžela Iana Wilkinsona. Všetkých štyroch pre otravu hubami nasledujúci deň hospitalizovali, prežil iba Ian Wilkinson.

Erin Pattersonovú obvinili aj z pokusu o vraždu bývalého manžela Simona Pattersona, ktorý ochorel po zjedení troch jedál v roku 2021 a 2022, uviedla polícia. Na júlovom obede, kde sa jeho rodičia otrávili, nebol.

Obvinená zostane vo väzbe do piatka, keď súd rozhodne o jej prípadnom prepustení na kauciu. V prípade vraždy o výške kaucie rozhoduje súd vyššieho stupňa. Erin Pattersonová poprela spáchanie akéhokoľvek trestného činu.

Otrávila ich vraj muchotrávkou zelenou

Podľa polície príznaky otravy štyroch hostí nasvedčujú, že zjedli muchotrávku zelenú.

Erin Pattersonová vo vyhlásení napísala, že na obed pripravila hovädzí stejk Wellington a použila huby kúpené v supermarkete a sušené huby z obchodu s ázijskými potravinami. Aj ona toto jedlo zjedla a neskôr mala žalúdočné bolesti a hnačku.

Baptistického pastora Iana Wilkinsona prepustili z nemocnice koncom septembra.
Za vraždu v štáte Viktória hrozí trest maximálne 15 rokov väzenia.

hríby
Zdroj: TASR/Pavol Ďurčo, TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia