Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
14. novembra 2023, 10:57
Čas čítania 0:56

Kaliňák informoval šéfa NATO, že Slovensko nebude vojensky pomáhať Ukrajine. Povedal mu aj o ďalších plánoch

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Minister Kaliňák rokoval so šéfom NATO o prioritách slovenskej obrany i Ukrajine.

Slovenský minister obrany Robert Kaliňák sa v pondelok v Bruseli stretol s generálnym tajomníkom NATO Jensom Stoltenbergom, s ktorým rokoval predovšetkým o prioritách slovenskej vlády v oblasti bezpečnosti a obrany či budúcnosti pomoci Ukrajine zo strany Slovenskej republiky.


Kaliňák počas stretnutia informoval Stoltenberga o ukončení vojenskej pomoci Ukrajine zo slovenských skladových zásob. „Slovensko aj napriek tomu ponúka dostatočne širokú škálu humanitárnej, civilnej a technickej nesmrtiacej pomoci. Zahraniční partneri rozhodnutie novej vlády plne rešpektujú,“ uviedlo ministerstvo.

Cieľom nového vedenia slovenského rezortu je podľa vyhlásenia posilniť kapacity a spôsobilosti ozbrojených síl pri plnení úloh smerujúcich k zachovaniu bezpečnosti občanov a štátu, pričom modernizácia bude smerovať aj k snahe o minimalizáciu rizika ohrozenia životov vojakov. Šéf slovenského rezortu obrany zároveň zdôraznil, že Slovensko je zodpovedný partner, ktorý je pripravený budovať spôsobilosti na individuálnej aj kolektívnej úrovni.

Stoltenberg ocenil, že Slovensko chce zmodernizovať vojenskú silu

Stoltenberg počas stretnutia podľa ministerstva ocenil zámer modernizovať Ozbrojené sily SR, umožniť rast obranného priemyslu a investovať do infraštruktúrnych projektov. Zároveň vyzdvihol pokrok Slovenska v súvislosti s plnením cieľov spôsobilostí, a to vrátane snahy o obnovu samostatnej protivzdušnej obrany.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

„Obe strany v rámci bilaterálneho rokovania potvrdili, že Aliancia a Slovenská republika budú spoločne pokračovať vo zvyšovaní pripravenosti, nasaditeľnosti a interoperability ozbrojených síl,“ uviedol rezort.

Kaliňák sa so Stoltenbergom stretol v predvečer schôdzky ministrov obrany členských štátov Európskej únie. Na rokovaniach so šéfom NATO sa zúčastnil aj slovenský minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Juraj Blanár.

kaliňák
Zdroj: TASR/Pavol Zachar
Domov
Zdieľať
Diskusia