Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
17. novembra 2023, 18:45
Čas čítania 0:53

Obchodné reťazce na Slovensku nebudú predávať pred Vianocami živé kapry

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na výber budeš mať zo širokej ponuky chladených a mrazených rýb.

Žiadny z najväčších obchodných reťazcov na Slovensku neponúkne na vianočný trh živé kapry, väčšina ani neumožní ich predaj pri svojich prevádzkach tretím subjektom. TASR o tom informovali hovorcovia reťazcov.

Podľa hovorkyne spoločnosti Billa Kvetoslavy Kirchnerovej spoločnosť dlhodobo nepredáva živé ryby, tento prístup deklaruje od roku 2022 aj verejne, formou oficiálneho záväzku. Predaj živých rýb neumožňuje spoločnosť na svojich pozemkoch ani tretím stranám.

„Po nezávislom zvážení všetkých relevantných skutočností sme sa ako prvý obchodný reťazec na Slovensku rozhodli už v roku 2021, že od 1. januára minulého roka ukončíme predaj živých kaprov a zároveň neumožníme ani tretím osobám ich predaj v našich priestoroch a pri prevádzkach,“ skonštatovala hovorkyňa spoločnosti Kaufland Lucia Vargová.

Predaj živých rýb je na ústupe

Hovorkyňa COOP Jednota Slovensko Jana Kuklová TASR informovala, že predaj živých kaprov je na ústupe z dôvodu ochrany zvierat. Spoločnosť sa ešte začiatkom tohto roka rozhodla nerealizovať centrálny nákup živých kaprov.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

„V Tescu nám záleží na podmienkach, v akých sú zvieratá chované, prepravované a spracovávané, a preto sme sa zaviazali, že od tohto roka neumožníme predaj živých kaprov pred našimi predajňami,“ priblížila PR manažérka spoločnosti Tesco Stores SR Mária Zerzanová.

Podľa hovorcu spoločnosti Lidl Slovenská republika Tomáša Bezáka spoločnosť nikdy nepredávala živé ryby a ani to neplánuje.

Všetky obchodné reťazce deklarujú, že ponúknu na predvianočný trh vo svojich prevádzkach pestrý sortiment chladených a mrazených rýb.

Domov
Zdieľať
Diskusia