Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
20. novembra 2023, 15:49
Čas čítania 0:44

Zamestnávatelia si ľahšie odkontrolujú PN zamestnancov. Sociálna poisťovňa spúšťa nový projekt

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zamestnávatelia majú možnosť sledovať elektronickú PN svojich zamestnancov.

Sociálna poisťovňa spustila pilotný projekt, prostredníctvom ktorého majú zamestnávatelia uľahčený prehľad o práceneschopnosti svojich zamestnancov a jej spracovanie. Elektronická služba umožňuje automatický prenos dát o elektronickej PN z portálu eSlužieb SP priamo do mzdového softvéru. Služba je už vo vybraných softvéroch dostupná. 

„Zamestnávatelia, ktorí využijú túto elektronickú službu a integrujú sa do nej cez mzdový softvér, získajú vyšší komfort pri spracovaní práceneschopnosti svojich zamestnancov a zároveň ušetria čas, ktorý doteraz museli venovať kontrole ePN,“ uviedol Kontúr.

Zamestnávatelia si stiahnu a aktualizujú údaje o všetkých zamestnancoch, ktorí sú práceneschopní, a to priamo do výpočtu mzdy. Služba zabezpečuje automatický prenos údajov.

Toto musia urobiť zamestnávatelia, ktorí chcú službu využívať

Zamestnávatelia, ktorí chcú využívať výhody tejto služby, musia vypísať žiadosť, ktorá je dostupná v účte zamestnávateľa na portáli eSlužieb. Žiadosť je potrebné zaslať naskenovanú cez svoju elektronickú schránku SP.

1. mája 2024, 15:00 Čas čítania 2:06 REPORTÁŽ: Boli sme v Holíči, kde nakrúcajú hollywoodsky film. Okolo zámku je ostnatý plot, videli sme prípravu scény aj hercov REPORTÁŽ: Boli sme v Holíči, kde nakrúcajú hollywoodsky film. Okolo zámku je ostnatý plot, videli sme prípravu scény aj hercov

„Zamestnávateľ sa tak stane novým B2B subjektom s prideleným identifikátorom B a môže začať výhody tejto služby využívať. Aktuálne je pilotný projekt otestovaný a prístupný cez softvéry Vema a Kros,“ dodal Kontúr s tým, že ak zamestnávateľom softvér zatiaľ funkciu neponúka, majú sa obrátiť s požiadavkou na poskytovateľa svojho mzdového softvéru.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia