Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
28. novembra 2023 o 7:54
Čas čítania 0:29

AKTUÁLNE: Začínajú meškať spoje. Na MHD si počkáš aj 30 minút, upozorňuje košický dopravca

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pre nával snehu sa výrazne zdržíš.

Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) upozorňuje na meškanie spojov pre sneženie. Hoci je situácia v utorok ráno stabilná, na niektorých linkách eviduje meškanie 25 až 30 minút. Pre TASR to uviedla hovorkyňa DPMK Vladimíra Bujňáková.


Podľa jej slov sa očakáva ťažšia prejazdnosť kopcovitých terénov, kde sú zastávky, ako napríklad Kalinovská, Cassovar či Klimkovičova. „Naši dispečeri sledujú situáciu nepretržite a aj cestári sú v pohotovosti, keďže s nimi spolupracujeme v rámci zimnej údržby,“ dodala.


DPMK cestujúcej verejnosti odporúča vyhradiť si väčšiu časovú rezervu. Podľa zverejnených informácií došlo ráno pre zapadnuté vozidlá napríklad k výpadku spojov na linke 11 či 20.
Pre územie Košíc platí od uplynulej polnoci druhý stupeň výstrahy pred snežením. Podľa meteorológov by tu počas celého utorka mohlo napadnúť 15 až 20 centimetrov snehu.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/František Iván
Domov
Zdieľať
Diskusia