Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
28. novembra 2023, 13:21
Čas čítania 0:36

Tohtoročná lyžovačka na Slovensku odštartuje prekvapivo už o pár dní. Obľúbené lyžiarske stredisko sa rozhodlo otvoriť v predstihu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Stredisko už dlhšie ako týždeň zasnežuje.

V Kremnických vrchoch chcú tohtoročnú zimnú lyžovačku odštartovať už o niekoľko dní. V lyžiarskom stredisku Ski Krahule plánujú otvorenie sezóny v sobotu 2. decembra. Pre TASR to potvrdila vedúca strediska Viera Korsch.

Aktuálna hrúbka snehovej prikrývky v stredisku je 20 centimetrov. Korsch dodala, že s umelým zasnežovaním začali ešte 22. novembra. Od soboty plánujú spustiť každý deň denné aj večerné lyžovanie.

V neďalekom lyžiarskom stredisku Skalka arena začnú so zasnežovaním koncom tohto týždňa. Aktuálne je podľa manažéra strediska Petra Hyžu v stredisku približne 15 centimetrov snehu. „Len čo sa nám podarí dosnežiť, tak otvoríme,“ podotkol s tým, že najneskôr by chceli stredisko otvoriť 26. decembra.

„Uvidíme podľa snehových podmienok, keďže my sme síce vyššie položené stredisko a máme už momentálne nejakých 15 centimetrov snehu, ale vzhľadom na terén nám treba trochu viac snehu ako v nižšie položených strediskách,“ skonštatoval Hyža s tým, že ak sa im podarí dosnežiť, tak spustia lyžovanie aj skôr.

krahule
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová
Domov
Zdieľať
Diskusia