Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
29. novembra 2023, 13:25
Čas čítania 0:48

Slovensko bude mať nové ministerstvo športu. Zverejnili ďalšie detaily o jeho kompetenciách

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vláda schválila vznik ministerstva cestovného ruchu a športu.

Od 1. januára 2024 by malo vzniknúť Ministerstvo cestovného ruchu a športu Slovenskej republiky. Návrh novely zákona o organizácii činnosti vlády a organizácii ústrednej štátnej správy v stredu schválila vláda. Zároveň odsúhlasila, aby parlament rokoval o návrhu v skrátenom legislatívnom konaní.

„Cieľom zriadenia Ministerstva cestovného ruchu a športu SR je posilniť a zefektívniť využívanie verejných zdrojov a potenciálu v cestovnom ruchu a významne podporiť rozpoznateľnosť značky Slovensko ako bezpečnej turistickej destinácie a vytvoriť na zahraničných trhoch priestor pre plynulý rast príjmov tohto významného sektora domáceho hospodárstva,“ načrtla vláda.

Vláda chce podporiť kúpeľný cestovný ruch a cykloturistiku

Ďalšou úlohou rezortu má byť podpora a rozvoj kúpeľného cestovného ruchu a rozvoj cykloturistiky. „Podpora cestovného ruchu je úzko previazaná s rozvojom regiónov Slovenskej republiky, čím dôjde k vyrovnávaniu regionálnych rozdielov v rámci Slovenska udržaním existujúcich, ako aj tvorbou nových pracovných miest, čím sa zvýši konkurencieschopnosť Slovenska a jeho jednotlivých regiónov,“ argumentoval kabinet.

Nové ministerstvo má podporiť aj kongresovú turistiku ako ďalší významný zdroj príjmov pre štát a mestá.

Nové ministerstvo má získať kompetencie v oblasti cestovného ruchu od Ministerstva dopravy SR a kompetencie v oblasti športu od Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR, ktoré sa má zároveň premenovať na Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR.

danko
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia