Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Eva Thonhauserová
5. decembra 2023, 10:53
Čas čítania 0:28

Slovenských vodičov desí nový spôsob kradnutia áut. Takto sa mu však dokážeš vyhnúť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Svoje auto môžeš ochrániť jednoduchým trikom.

Zlodeji áut vedia prostredníctvom špeciálneho zariadenia zachytiť signál, ktorý vysielajú tvoje kľúče od auta. Tento typ krádeže je však možný vykonať len vtedy, keď ide o autá s bezkľúčovým systémom otvárania dverí, informujú tvnoviny

Zlodeji musia byť minimálne dvaja, pričom jeden čaká pred vozidlom. Druhý zlodej hľadá vďaka zosilňovaču signál z kľúča. Keď signál zachytí, zariadenie signál znásobí a auto sa odomkne. Majitelia áut môžu prísť o svoje vozidlo aj napríklad v nákupných centrách. Rovnakým spôsobom zmizli autá už aj na Slovensku. 

Existuje však účinná ochrana, ktorá je veľmi jednoduchá. Keď sa majiteľ auta vzďaľuje od svojho vozidla, môže si kľúče jednoducho obaliť alobalom, ktorý eliminuje vysielanie signálu. Takto nebude pre zlodejov vystopovateľný a k autu sa nedostanú.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Pexels/Anastasia Shuraeva
Domov
Zdieľať
Diskusia