Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
12. decembra 2023 o 9:31
Čas čítania 0:26

VIDEO: Medveď pobehoval po obci na strednom Slovensku. Ochranári vysvetlili, prečo nespí

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ochranári tvrdia, že medveď spať nemusí.

Medveď hnedý utekal po asfaltovej ceste v dedine Látky v okrese Detva. Prípadom sa okamžite začali zaoberať ochranári, ktorí video zdieľali na Facebooku. Ochranári už informovali o prenasledovaní a ohrozovaní chráneného živočícha enviropolíciu.

Podľa nich medveď nespí, pretože nemusí. „Medvede, ktoré majú dostatok potravy alebo sú zvyknuté na jej pravidelný prísun, nemusia v zime hibernovať,“ vysvetľujú. Medvede si vraj navykli na stabilný zdroj potraviny a nemusia preto spať. 

„Medveď migruje z niekoľkých dôvodov a jedným z nich je aj vyhľadávanie potravy. Ak nájde silný zdroj, ostáva pri ňom, kým ho nespotrebuje alebo nepôjde za atraktívnejším. Takto sa pásli medvede napríklad na kukuričných poliach nad Želobudzou alebo Hrochoťou,“ píšu v statuse.

Domov
Zdieľať
Diskusia